[RECENSION]

Alogic Clarity Pro Touch 27" - MacWorld

4/5
Nov 15, 2023

Alogic Clarity Pro Touch är en fantastisk 27-tums 4K-pekskärm som höjer användarupplevelsen för Mac-användare. Med sitt eleganta aluminiumstativ förblir skärmen stabil oavsett om den är i stående eller liggande läge. IPS-panelen levererar över en miljard färger och stöder HDR 600, vilket resulterar i levande vita nyanser och djup svärta, även om den ligger något under Apples skärmar när det gäller maximal ljusstyrka.

En av de utmärkande funktionerna är pekskärmsfunktionen som möjliggör intuitiv kontroll av skärminställningarna direkt på skärmen, vilket eliminerar behovet av besvärliga knappar. 10-punkters pekstöd underlättar smidig scrollning, textval och flikval i olika applikationer. Även om ergonomin vid långvarig användning av pekskärmen kan vara ett bekymmer erbjuder Alogic ett stativ och en pekpenna som tillval för att förbättra upplevelsen.

Att ställa in avancerade pekskärmsgester på macOS kan vara lite utmanande och kräver installation och konfiguration av drivrutiner. Men när det väl är gjort förbättrar de anpassningsbara gesterna produktiviteten avsevärt. Den integrerade popup-webbkameran är en trevlig överraskning som aktiveras automatiskt under videosamtal och ger hyfsad bildkvalitet, om än inte riktigt i nivå med iMacs 1080p-kamera.

De inbyggda högtalarna lämpar sig för videosamtal men kommer kanske inte att imponera på audiofiler. De strategiskt placerade portarna, inklusive USB-C med DisplayPort 1.4 och 65 W laddning, USB-B, USB-A, DisplayPort 1.4 och HDMI 2.1, säkerställer gott om anslutningsmöjligheter.

Sammantaget är Alogic Clarity Pro Touch ett övertygande val för Mac-användare som söker en högkvalitativ pekskärm. Trots avsaknaden av Thunderbolt-stöd och kedjekopplingsmöjligheter gör den attraktiva designen, pekskärmsfunktionaliteten och det konkurrenskraftiga priset den till en värdig utmanare på marknaden.

Texten ovan är en sammanfattning av recensionen från MacWorld.se
Läs hela recensionen här

[DELA]

Om Alogic

ALOGIC är ett världsomspännande varumärke för tekniktillbehör som formger förstklassiga produkter som kompletterar och förhöjer dina favoritenheter. Med en passion för design skapar ALOGIC tillbehör av högkvalitativa material i en minimalistisk stil. ALOGIC är etablerat i över 25 länder och prioriterar kunderna främst genom att utveckla produkter som de själva använder dagligen. ALOGIC-teamet är fast beslutet att skapa innovativa lösningar som utmanar teknikens gränser för att leverera kraftfulla och funktionella tillbehör som förbättrar användarupplevelsen.